Site home Up one level
2015-03 Skiferie, Norge
Skiferie Hovden, Norge 2015



Tirsdag



Pga. en ekstra vagt, kan vi ikke komme afsted før Tirsdag, og om Tirsdagen er der kun en afgang: klokken 21:30. Oveni var færgen 40 min forsinket, og trafikken fra færgelejet var dræbende. Derfor var vi ikke fremme før lidt i fem om morgenen.! Dødtrætte og gnavne. I bagklogskabens iskolde klare lys, havde det været smart at tage en overnatning i f.eks. Evje, Trollaktiv på vej herop.



Onsdag



Der soves lææænge, så vi er ikke på pisterne før over middag. Det er sikkert også godt at starte med en halv dag. En tur ned af den blå, resten rødt. Sneen er noget tung, jo længere ned man kommer. På toppen er den fin.

Dejligt at se Tobias få røde kinder - og nyde det. Motion, motorik, balance og frisk luft - hele paletten.

Vi skal lige handle lidt, inden aften - lidt bliver hurtigt 500kr - 'kæft det er dyrt her.! Hvordan fanden har Nordmændene råd til det.!?



Torsdag



Først på dagen er det fint klart, senere bliver det mere gråt. Lidt svært at se pisterne. Vi smager på en sort, men det var nu ikke så slemt endda. Tobias hopper lidt igen. Han trænger virkelig til at komme på ski med nogle andre unger, så de kan lokke hinanden til at lave forskellige tricks.



Fredag



Dagen for solformørkelse - ikke at vi ser så meget til den, bag skyerne. Lidt blandet vejr. En del snusk og skyer på toppen, men ellers fint nok. Igen er vi ned af en opreklameret sort. Der øves piruetter i dag.!



Lørdag



Flot blå himmel, sol sol sol - og ja en kold vind på toppen, og noget af tiden på liftene. Sneen holdt sig hård og hurtig hele dagen. Flere piruetter. Steen tager en tur på snuden - skiene sank ned i blød sne - SMAK! Nå, lidt blod skal der jo til. Irene filmer en del. Steen stopper lidt før Irene og Tobias. Passer på bentøjet. Vi spiser ude om aftenen, på Hovden Fjellstoge. Deres buffet er værd at anbefale! Et overdådigt udvalg af forretter, hovedretter - desserterne var til at overse, men også de var perfekte.



Søndag



En skyet og blæsende dag - meget blæsende, så vi er slet ikke på de sydlige pister. Steen prøver telemark ski. Det skal gentages. Turde ikke belaste dem til deres potentiale, men nok til at mærke de ikke var sværere end carving ski. Piruetter var stadig muligt! På nogen måder en mindre stringent stil, på andre måder muligvis hårdere for knæene. Mere tid, en anden gang, vil vise det. Steen stopper tidligt - trætte ben, ømme og hævede knæ.



Mandag



Pakke sammen, gøre rent, hjemad.



Info



Colorline har åbenbart samarbejde med stort set alt vedrørende ski heroppe: Hytteleje, udstyrsleje, liftkort - alle steder er der rabat, hvis man er kommet over med Colorline. Det bliver faktisk til en del.



Colorline har aldeles ublu mobil data-priser ombord: 100kr/mb - tåbeligt! Pas på diverse programmer der henter i baggrunden.
Top of page